3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğu, Belediye Başkan Yardımcımız Canan Ay Doğan ve  Ümüt Kaya ile beraberindeki heyet 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli yurttaş ve derneklerini ziyaret etti.

Kültür birimine bağlı çalışma yürüten sosyal hizmet personelimizin de katılmış olduğu ziyarette Tunceli Bedensel Engellileri Destekleme Derneği’nden yurttaşlarımızla bir araya gelindi. Daha sonra Dersim Engeliler Derneği başkanı Süleyman Aytaç pandemi nedeniyle derneklerinin kapalı olması sebebiyle Başkan Maçoğlunu belediyemizde ziyaret ederek dernek olarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Başkan Maçoğlu bu sorunların çözümü noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulayarak kendilerine gerekli desteklerin yapılacağını belirtti.

Ziyarette yer alan sosyal hizmet uzmanlarımız ise engellilerin sağlık hizmetlerine ulaşımı noktasında ücretsiz araç tahsis edilmesi, engelli araçları için ücretsiz şarj istasyonları , şehir içi ulaşım için ücretsiz akbil uygulaması bulunduğunu ve engelli bireylerin belediye hizmetlerini ulaşımı noktasında kurumun fiziksel yapısını  daha uygun hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirttiler.

Bunun yanı sıra Dünya Engelliler Günü kapsamında işitme engellilerin sorunlarına dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması için Nâzım Hikmet’in Davet adlı şiiri işaret diliyle okundu.