23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Osman KAYMAK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali/Belediye Başkan Vekilimiz mesajında şunları söyledi:

“Bugün millet iradesinin tecelli ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97.kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

23 Nisan   1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin temelleri atılmış ve milli irade tecelli etmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocuklarımızın, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; milli, manevi ve kültürel değerlerini koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini seven, ülkesi ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmesi çok önemlidir.

Milletimizin değerli varlığı olan çocuklarımızın, en uygun ortamlarda yetişmeleri ve ileriye dönük adımlarında hiçbir sıkıntı ve güçlük yaşamamaları temel amaçlarımız arasındadır. Devlet ve millet olarak, 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın eğitim ve yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalı ve buna yönelik ortamlar hazırlamalıyız.

Yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklar, sizler, geleceğimizin umudu ve yarının sorumluluğunu yüklenecek gençler olarak, dün yaşananları unutmadan geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmak, kendinizi her bakımdan yetiştirmek durumundasınız. Aileleriniz, milletimiz ve devletimiz bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Atalarımızın bıraktığı emaneti gelecek nesillere layıkıyla taşıyacağınıza inancım tamdır. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.

Bu vesileyle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."