BELEDİYEMİZDEN HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİ

Baharın gelişini hatırlatan Hıdırellez nedeniyle Belediyemiz tarafından Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Gole Çetu ziyaret alanında  etkinlik düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gole Çetu ziyaret alanında gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliklerinde, mumlar yakıldı, lokmalar dağıtıldı. Etkinliğe, Vali Vekili ve Belediye Başkan V. Hasan ÇİÇEK, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İPEK, kurum müdürleri, Alevi Dedeleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Vekili ve Belediye Başkan Vekili Hasan ÇİÇEK 'te mum yakarak, lokma ikram etti. Hızır Aleyhisselam ile İlyas Peygamber'in buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdırellez'e kent insanının büyük önem verdiğini belirten Vali Vekili ve Belediye Başkan V. Sayın  Hasan ÇİÇEK, "Alevi kültürümüzde, Tunceli kültürümüzde büyük önem atfedildiği için belediye olarak Tuncelili kardeşlerimizin kültürüne destek vermek ve yanlarında olmak istedik. Geçen hafta Kahramanmaraş'taydım. Orada farklı bir gelenek vardı. Her yerde farklı bir gelenek farklı bir görenek var. Türkiye'nin güzelliği buradan geliyor. Türkiye'nin her yerinde sadece böyle bir gelenek olsaydı bu kadar güzel olmazdı. Maraş'ta ayrı Tunceli'de ayrı, Sivas'ta ayrı, Yozgat'ta ayrı bir gelenek. Memleketimizin güzelliği de buradan geliyor" dedi.

Belediyemiz tarafından hazırlanan “Hıdırellez Lokmaları”nın, Tunceli Cem Evi Dedesi tarafından yaptırılan dua sonrasında Vali Vekili  ve Belediye Başkan Vekilimiz Hasan ÇİÇEK tarafından davetlilere dağıtılması ile devam eden etkinlikte, halk aşıkları; “Aşıklık Geleneği” çerçevesinde hünerlerini sergiledi.