4. Tekstil Fabrikasının Temeli Atıldı

Tunceli’de Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’in girişimleriyle 4. tekstil fabrikasının temeli atıldı.
Merkez İnönü Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde temeli atılan fabrikanın bitirilmesiyle, 500 vatandaşımız daha iş ve aş sahibi olacak.
Tunceli’de son 11 ayda açılan Üç tekstil fabrikası ve bir özel çağrı merkeziyle 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam imkanı sağlanmıştı., Dördüncü fabrikanın da bitirilip açılmasıyla bu sayı 3 bini bulmuş olacak.
Tekstil fabrikasının temel atma töreninde konuşan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, açılan tekstil fabrikalarıyla istihdamda sonuncu sıradayken 4. sıraya gelindiğine dikkat çekerek,
“Yaklaşık 11 aydır Tunceli Valiliği ve Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyiz. Buraya geldiğimizde istihdam konusunda ciddi sıkıntılar vardı. 81 il arasında sonuncuyduk. Yatırımcılarımızla görüştük. İlk etapta 3 tekstil fabrikası açıldı. Özel çağrı merkezimiz bitti. 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik” dedi.
“500 vatandaşımız daha iş ve aş sahibi olacak”
Temeli atılan fabrikanın bitirilip üretime geçmesiyle hem vatandaşlarımızın istihdam edileceğini hem de ilimizdeki ihracatın artacağını belirten Vali Sonel, şöyle konuştu:
“Dördüncü tekstil fabrikamızın temel atma töreni için burada bulunuyoruz. ZARA Tekstil için 9 bin m2 yer tahsis ettik. Alt yapısını hazırladık. Kapalı alanlar 3 ay içerisinde hazırlanmış olacak. Burada 500 vatandaşımız çalışacak. Yani yaklaşık 3 bin vatandaşımıza iş ve aş vermiş olacağız. ZARA tekstil burada ihracata yönelik çalışacak. Birkaç hafta önce Tunceli’de ilk defa tekstil fabrikalarından Avrupa’nın 8 ülkesine ihracat başladı. Buna benzer istihdam alanları meydana gelmekte. Hem Valilik hem Belediye olarak işadamlarımıza her türlü katkıyı sağlamaktayız. Bu yerin hem işletme sahibimize hem de yöre insanımıza hem de memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Fabrikanın işletmecilerinden Barış Aksu ise Vali Sonel’in ısrarları sonucu Tunceli’de fabrika açacaklarını dile getirdi. Aksu, “Bizim firmamız aslında İstanbul’da. Sayın Valim ve Belediye Başkanımın ısrarları sonucu buraya geldik. Kendi insanlarımıza hizmet etmek için geldik. Burası geldiğimiz ilk zamanlarda çöplük gibiydi. Sayın Valimin desteğiyle düzene girdi. Tunceli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.